DAVANT LES ELECCIONS 10N

DAVANT LES ELECCIONS 10N

DEMÒCRATES VALENCIANS

DAVANT LES ELECCIONS 10N

 

El diumenge 10 de Novembre les valencianes i els valencians ens juguem molt. Demòcrates Valencians, que des de la moderació vol representar tots els valencians en totes les institucions a on es decidixen les polítiques que ens afecten, no es presenta a estes eleccions generals. El sentit de la responsabilitat ens obliga a deixar passar esta ocasió i esperar a afermar la nostra estructura i organització.

 

No obstant això volem donar la nostra opinió sobre la pròxima confrontació electoral i els perills per als valencians que suposen el desgovern i els extremismes que amenacen el govern d’Espanya.

En Demòcrates Valencians considerem gravíssima la falta de trellat, de cultura democràtica i de consensos que ha caracteritzat a les organitzacions polítiques d’àmbit estatal, que com a conseqüència han provocat quatre eleccions generals en quatre anys.

 

Probablement com a resultat d’eixa inestabilitat i del descrèdit dels partits “tradicionals” han aparegut noves opcions que han ocupat espais extremistes en el espectre polític espanyol, sent al nostre parer el principal perill que amenaça la convivència i el progrés que tant d’esforç ens ha costat construir.

 

Efectivament, des de la dreta radical, rància i involucionista se’ns vol retornat al passat fosc i autoritari, apel·lant a instints primaris i viscerals, i des de l’esquerra radical es vol  afonar, amb propostes econòmiques populistes que s’han demostrat suïcides, el model econòmic que sosté, amb moltes dificultat, l’estat de benestar que tant ha costat construir.

 

Tot i que des de Demòcrates Valencians vam proposar que totes les forces polítiques que realment defensem els interessos dels valencians  férem un exercici de responsabilitat formant una gran col·lació semblant a la que s’ha construït a Galicia o a Canàries, la nostra proposta no ha volgut ser escoltada. Tanmateix en estes circumstàncies, les valencianes i els valencians ens trobem davant d’una molt difícil decisió. Per a eixir d’esta tessitura hem de fer us del principi del mal menor.

 

L’especialíssima situació que vivim la Comunitat Valenciana, amb la infrafinanciació i el dèficit que es va acumulant any rere any ofegant la nostra autonomia, ens du a considerar com a única opció a tindre en compte aquella que defensen persones con Joan Baldoví, que tot i presentar-se en coalició amb una força estatal, ha demostrat en alguna ocasió defendre els interessos de la societat valenciana davant de l’Estat, eixe Estat, que deuria ser casa comuna, però que és més d’uns que d’uns altres i que en contra d’allò que proclamen les dretes, funciona prou malament i és la causa, i no l’efecte, de molts dels problemes que patim els pobles d’Espanya.

 

 

LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE DEMÒCRATES VALENCIANS