Què som

Què som

Demòcrates Valencians vam nàixer l’any 2013 amb l’objectiu d’omplir un espai polític que estava per cobrir: el valencianisme centrista. Amb tot, les circumstàncies del moment van aconsellar congelar el projecte en aquella cita electoral, la del 2015, i estar atents a l’evolució del govern de canvi que les forces d’esquerres ens prometien als valencians.

Hui, després d’un any i mig de nous inquilins en la Generalitat, s’ha fet més urgent que mai articular la nostra alternativa. Els valencians ens mereixem una administració al servici de tots, no només d’uns quants i, sobretot, sense amiguismes. Necessitem un govern que no tinga por de defendre els nostres drets. Volem una Generalitat que no s’agenolle i que reclame justícia. Ha arribat l’hora de recuperar la força dels valencians sense peatges.

Per això, en Demòcrates Valencians…

  1. Som valencianistes. Perquè som hereus d’una tradició centenària que vol situar el poble valencià en el mapa. Perquè el nostre major interés és el benestar dels valencians.
  2. Som municipalistes. Perquè el govern més pròxim és el que millor funciona. Perquè només qui escolta les necessitats del poble pot satisfer-les. Per això, de baix cap amunt, entenem que el territori valencià és la suma dels interessos dels seus pobles.
  3. Som moderats. Cal recuperar la política del pacte i de les formes. Per això, no ens agraden els radicalismes d’uns ni la prepotència dels altres. Ni l’esquerra ni la dreta. Només des del diàleg podrem unir la societat valenciana en la defensa dels nostres interessos.
  4. Som realistes. Volem una política de solucions. Volem una administració eficient i professional. No entenem els enfrontaments entre públic o privat, entre concertada o de qualitat. Governar implica tindre coneixement.
  5. Som regeneradors. Perquè s’ha de governar amb transparència. Els ciutadans han de poder controlar el sistema i tindre mecanismes per a minimitzar corrupcions. Governar és administrar pel bé de tots. I si no, qui la faça, que la pague.
  6. Som responsables. Ens agrada mantindre les coses que funcionen. Començant per les tradicions i els costums. Estar al costat del poble en les seues manifestacions culturals, tant si són religioses com si no, és l’obligació de qui governa per a tots. Perquè un dret sempre està acompanyat d’una obligació.
  7. Som sostenibles. Perquè volem un model econòmic que assegure el futur i la prosperitat de les generacions que vindran. Partint dels sectors productius tradicionals, de l’experiència i de l’esforç acumulat, hem de projectar-nos cap al demà i cap a l’exterior: emprenent, competint i millorant.
  8. Som progressistes. Perquè volem canviar la societat però sabem que les reformes efectives han de fer-se progressivament, sense revolucions ni trencaments. Des del consens i l’estabilitat se construïx per a tots.
  9. Som europeistes. Perquè Espanya ha demostrat ser una estructura ineficient per a resoldre les grans crisis mundials que ens afecten i, per això, necessitem tindre veu directa en Europa per a posar-la al servici de les seues regions.
  10. Som absolutament demòcrates. Perquè valorem la diferència i la riquesa que representa. Creguem en una societat d’individus lliures que, des de la igualtat d’oportunitats, puga arribar on vullga. Sense quotes ni obligacions. Perquè només qui puga entendre la diversitat del poble valencià serà capaç de representar-lo.

Ara sentim el rellotge de la història. La nostra gent, la que no se rendix ni s’espanta, la que troba els camins i no entén de colors, està esperant a ser convocada. Ara és el moment de la política. Perquè si no ens la fem, la faran en contra de nosaltres.

En les setmanes següents, vos presentarem amb més detall els nostres principis i les maneres diferents de col·laborar amb Demòcrates Valencians. Perquè el futur comença ara. Vine i participa #entretotsDV