Demòcrates Valencians demana permetre aparcar en el carril bus per a reduir la contaminació

Demòcrates Valencians demana permetre aparcar en el carril bus per a reduir la contaminació

Demòcrates Valencians (DV) demana la reversió de la prohibició d’estacionar sobre el carril bus durant la nit. El partit valencianista considera que esta prohibició és, en part, responsable de l’augment de la contaminació atmosfèrica que s’ha constatat en diferents punts de la ciutat.

La formació destaca que durant el passat any 2017 la contaminació atmosfèrica, en concret en les estacions de medició de Vivers, Avinguda de França i el Bulevard Sud s’han disparat en quant a gasos com el monòxid i el òxid de nitrogen. DV destaca que la prohibició d’aparcar sobre el carril bus, impulsada pel regidor Giuseppe Grezzi, ha comportat que durant les nits del cap de setmana hi haja més vehicles circulant i buscant aparcament.

Per este motiu, amb l’objectiu de rebaixar la quantitat de gasos que actualment s’estan emetent a l’atmosfera i per a evitar situacions de restriccions de trànsit, Demòcrates aposta per tornar a permetre l’aparcament en els carrils bus durant les nits.

Sense alternatives

Igualment Demòcrates Valencians critica les preses i la improvisació de Grezzi i Compromís a l’hora de dur avant estes polítiques sense oferir una alternativa real als veïns de la ciutat i de les rodalies que acudixen durant les nits a València.

“Hi ha avingudes com la de la Gran Via on se podria aparcar perfectament i no generava molèsties per a ningú. Amb les mesures de Grezzi s’ofega a l’hosteleria i s’obliga a donar més voltes als conductors”, afirma el portaveu de Demòcrates Sandre Llopis de Pau.

En el mateix sentit, Llopis de Pau afirma que “no té trellat prohibir l’aparcament nocturn en el carril bus si no tenim metro durant la nit, rodalies o més autobusos urbans i interurbans”.