José Juan Otero | 50 anys i seguim

José Juan Otero | 50 anys i seguim

Sí senyores i senyors, l’aeroport d’Alacant-Elx ja té 50 anys, durant els seus primers 50 anys de vida ha canviat molt fins arribar a convertir-se en tot un referent i una institució en les nostres comarques i no només en les nostres, també en les angleses, alemanyes, madrilenyes, catalanes, italianes… i seguim igual, que cadascú traga la seua opinió si de bé o mal, que el primer dia.

Són milions els viatgers (concretament 13.713.061 el 2017) que van passar per l’aeroport per a anar (o tornar) de vacances o a fer negocis per les nostres terres o tractar de fer negocis més enllà de les nostres fronteres.

Si ens preguntem què es troben els homes de negocis o els turistes quan arriben a la “sunny Spain”, podrem dir que un aeroport aïllat de la resta del món civilitzat: només un enllaç d’un sol carril en cada sentit amb l’autopista A7 i amb la sobresaturada N-332 recorda que té eixida més enllà de les terminals.

Si volem anar a qualsevol de les destinacions més importants a les que dona servei l’aeroport (Dénia, Xàbia, Altea, Benidorm, La Vila, Alacant, Elx, Oriola o Torrevella) tenim les opcions de l’autobús, el taxi i el… això: l’autobús i el taxi. I podem anar cap a la horrible N-332 que en estiu pot fer que unes vacances es tornen en infern (tots ho sabem) o per la A7 que quan es convertix en AP7 pot fer que es duguem una sorpresa en la butxaca pel que costa per a anar a Torrevella i millor no parlem si on anem és a Dénia.

Què necessitem? Una connexió que siga ràpida, que evite embossos com els que es donen quasi tots els dies en estiu i que tinga un preu raonable. En esta endevinalla només hi han dos solucions possibles o tren o TRAM.

Hem d’ajuntar a les empreses i institucions implicades en donar una solució global: Adif, Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat i el propi Consell. Potser la solució passe per tindre un TRAM que connecte des de la ciutat d’Alacant (estació AVE inclosa per descomptat) amb l’aeroport i des d’allà amb Torrevella passant per Elx, no només conectariem l’aeroport, també cohesionariem el territori unint de manera fàcil Elx amb la Vila, tan a prop en quilòmetres però massa lluny en minuts. Potser la solució siga minimitzar la inversió i garantir l’accés a l’aeroport utilitzant les infraestructures actuals: TRAM cap al nord i rodalies cap al sud de l’aeroport. Això ha de ser decisió dels tècnics, el que han de fer els polítics és prendre decisions i posar un pressupost damunt de la taula que permitisca treballar als tècnics per a que ens donen solucions als treballadors, autònoms i empresaris dels nostres pobles i ciutats  i als que venen de fora a passar uns dies al nostre xicotet paradís.

Estes inversions calen per a ser una destinació de primer nivell, són rendibles per la gran quantitat de passatgers que omplirien els vagons (millor no comparem amb les estacions fantasma) i donarien sercivi a locals i forasters.

Des de Demòcrates Valencians demanem als nostres governants que treballen pel nostre present i pel nostre futur, que es posen a treballar pels ciutadans que els han elegit i que esperen molt de vostés. Hem d’explotar el gran potencial que tenim (que ningú dubte que el tenim), no ens quedem a la cua com en tantes ocasions, siguem proactius i millorem la vida de la nostra gent, no es tracta de comoditat quan viatgem, és tracta de dinamitzar l’economia i la generació de nous llocs de treball, es tracta de la vida dels nostres veïns.

José Juan Otero (@josejuanol)