Demòcrates demana al Ministeri d’Interior augmentar la plantilla de funcionaris en la presó de Villena

Demòcrates Valencians (DV) mostra el seu suport a les reivindicacions dels treballadors de les presons que, com s’ha demostrat en la presó de Villena, estan realitzant el seu treball en unes condicions d’inseguretat i falta d’inversió. El partit destaca que la falta de funcionaris posa en risc no només la seguretat dels treballadors, sinó també la dels presos.

“Si el sistema penitenciari espanyol està orientat a la reinserció, el Govern de Rajoy hauria de mostrar un interés real en que això siga una realitat i no només un text legal buit”, ha afirmat el portaveu de Demòcrates, Sandre Llopis de Pau.

DV ha criticat que en presons com la de Villena s’està treballant amb un 15% de plantilla de funcionaris menys de la que hauria d’haver per a garantir un correcte funcionament de la presó, o que en altres presons com la de Picassent s’estan produint augments constants dels altercats i incidents entre presos i vigilants.

“Les agressions als professionals de les presons són una constant front a la que el Govern de Madrid no pot donar l’esquena. Estan abandonant als presos i als funcionaris en unes institucions que no estan pensades ni per a tindre tanta població reclusa ni tanta poca atenció de psicòlegs, metges, treballadors socials, professors o vigilants”, ha matisat Llopis de Pau.

El partit valencianista s’ha sumat a les reivindicacions sindicals i ha demanat que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplen inversions en esta matèria.