Demòcrates denuncia la campanya del PPCV contra el valencià

Demòcrates denuncia la campanya del PPCV contra el valencià

Demòcrates Valencians (DV) critica i lamenta la campanya de desprestigi contra el valencià que el PPCV de Bonig ha posat en marxa. Per a la formació valencianista les últimes accions del PPCV contra el requisit lingüístic i acusant als docents d’adoctrinadors, demostren la falta de discurs i de valencianisme del PPCV. Per a DV eixa actuació és indigna d’un partit que porta en les seues sigles el nom de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha criticat el portaveu demòcrata, Sandre Llopis de Pau, que ha afirmat que “el PP d’Isabel Bonig és el més antivalencià que hem conegut fins al moment, no només no exigixen cap millora ni inversió a Rajoy sinó que volen crear un conflicte per a traure vots atacant la llengua i als docents”.

En el mateix sentit Llopis de Pau assegura que, “el valencià és un element vertebrador i cohesionador. Creguem que és important que s’assegure la competència dels alumnes i dels funcionaris en la llengua pròpia i que tots els ciutadans que ho desitgen puguen ser atesos en valencià. Actuar de manera distinta suposaria no respectar el caràcter cooficial del valencià i relegar-lo a una situació d’inferioritat”.

Igualment, el partit ha manifestat el seu suport al plurilingüisme ja que considera que assolir capacitats lingüístiques en quants més idiomes millor sempre serà positiu per als alumnes i aportarà qualitat als servicis públics.