Manifest de Demòcrates Valencians en el 25 d’Abril

Manifest de Demòcrates Valencians en el 25 d’Abril

Demòcrates Valencians (DV) commemora esta data recordant que hem de treballar contra la injustícia i la desigualtat que patim els valencians en moltes matèries.

Hui és un dia per a recordar, que no celebrar, que fa més de 300 anys que els valencians vàrem perdre les nostres lleis pròpies . Des d’aquell moment els valencians seguim fent front a les desigualtats i els mals governs que ens deixen arrere en tantes coses.
Des de Demòcrates Valencians estem compromesos amb les llibertats i institucions pròpies dels valencians, totes elles consagrades en el nostre Estatut d’Autonomia, un punt de partida per a cosir i vertebrar definitivament tot el territori valencià i des del qual començar a fer política valencianista, centrada i moderada.

Bon exemple d’esta lluita llarga que tenim com a poble és la necessària recuperació del Dret Civil Valencià, una matèria en la qual som l’única autonomia que, tot i haver tingut una legislació pròpia, se’ns limita i retalla el dret a decidir en matèries de Dret Civil obligant-nos a sumar-nos al règim general. Este fet demostra que el Decret de Nova Planta seguix llastrant la nostra autonomia.

Per este motiu, i per molts altres com ara bé puguen ser els Pressupostos Generals on la manca d’inversions per càpita releguen als valencians a la cua del conjunt d’Espanya i Europa, hem de seguir defenent, des de la democràcia, la paraula i el diàleg les nostres llibertats i drets com a poble obert, modern, conscient i que vol tindre un futur digne per als seus fills.