Demòcrates insistix en la necessitat d’aplicar un protocol de contenció front a la Xylella

Demòcrates insistix en la necessitat d’aplicar un protocol de contenció front a la Xylella

Demòcrates Valencians (DV) insistix en la necessitat d’aplicar un protocol de contenció front a l’expansió de la bactèria de la Xylella que afecta ja a diferents pobles valencians i que ja ha causat importants destrosses en les Illes Balears i en diversos països d’Europa.

Demòcrates, després de rebre la contestació a la seua pregunta a la Conselleria, presentada fa varies setmanes, considera que el departament del Consell encarregat de frenar l’expansió de la Xylella s’equivoca en voler continuar amb un sistema d’erradicació que, en opinió del partit i de diferents associacions de llauradors, acabarà amb gran part de l’agricultura de la zona i de la riquesa natural de comarques com la Marina.

Al mateix temps, des de DV se demana a la Conselleria que escolte als llauradors i a les seues demandes encaminades a no tallar massivament els arbres i a buscar solucions alternatives. El portaveu demòcrata, Sandre Llopis de Pau, afirma que “els protocols europeus s’han demostrat ineficaços en molts països del nostre entorn. Cal buscar altres vies”.

Demòcrates, que va preguntar al Consell per esta qüestió per iniciativa del partit Independents per Tàrbena, demana que a la Conselleria que reconsidere la seua postura abans de que s’acabe amb centenars d’arbres com ara els atmetlers que són el motor econòmic de pobles com Tàrbena.