Demòcrates Valencians s’oposa a la pujada d’impostos de Rajoy per a compensar pensions

Demòcrates Valencians (DV) s’oposa a la intenció que ha manifestat el president del govern d’Espanya, Mariano Rajoy, de pujar impostos per a compensar les pensions més baixes. “Si tapem el forat de les pensions amb més impostos el que farem serà matar un poc més el sector productiu i acabarem espantant a tot aquell que vullga emprendre o obrir un negoci”, afirma el portaveu de Demòcrates Valencians, Sandre Llopis de Pau.

Demòcrates considera que el problema de les pensions, que anirà a més, és una qüestió estructural i requerix de mesures que asseguren la incorporació de nous treballadors al mercat laboral amb unes cotitzacions suficients per a suportar l’allau de futurs pensionistes que vindran quan la generació del ‘baby boom’ dels anys 60 i 70 arribe a ser pensionista.

El partit valencianista proposa incentivar la creació d’empreses, perseguir el frau a la Seguretat Social, gran i menut, i incentivar l’estalvi privat front al panorama incert que s’acosta. Al mateix temps, DV demana que s’abandone la idea de compensar pensions amb impostos i que se treballe per a donar la volta a una piràmide de població envellida i poc productiva.

“No es tracta de donar més ajudes sense més, sinó de responsabilitzar al ciutadà i integrar-lo en el mercat laboral per a que siga un element productiu i ajude a mantindré el sistema de benestar”, matisa Llopis de Pau.

Així mateix, Demòcrates aposta per una revisió de l’administració que ajude a fer viable l’Estat per a poder fer front a futures situacions de crisi econòmica.