DV demanarà la derogació de la llei electoral valenciana si no hi ha acord per a baixar la barrera i que s’aplique el règim general

Demòcrates Valencians (DV) anuncia que demanarà la derogació de l’actual llei electoral valenciana si no hi ha acord per a reformar-la i baixar la barrera electoral d’entrada a les Corts. El partit valencianista fa una crida a Ciudadanos per a que complisca el seu programa electoral i facilite la reforma de la llei.

Demòcrates demanarà als partits del Botànic que deroguen l’actual llei electoral amb l’objectiu de que siga el règim electoral general, que contempla una barrera d’entrada del 3%, el que s’aplique en la Comunitat Valenciana. El portaveu de DV, Sandre Llopis de Pau ha manifestat que “la baixada de la barrera electoral és una qüestió vital per a tindre una bona democràcia, després ja discutirem els detalls sobre primàries, cremalleres i incompatibilitats”.

El partit critica l’actitut obstruccionista de PP i Ciudadanos en qüestió de llei electoral i de regeneració democràtica. Igualment, des de DV se lamenta la poca atenció que els partits de l’esquerra han prestat a este tema durant tota la legislatura.

ILP

En el mateix sentit, Demòcrates anunciarà en breu els detalls de la Iniciativa Legislativa Popular que està preparant per a portar a les Corts el debat més adequat per a que se trobe una fórmula, abans de 2019, que duga un nou règim electoral als valencians. La recollida de firmes pretén ser un impuls, i a l’hora un mecanisme de pressió, per a obligar als partits a retratar-se en esta matèria.