Demòcrates proposa destinar condemnats a treballs socials a netejar el Barranc de Xiva

Demòcrates proposa destinar condemnats a treballs socials a netejar el Barranc de Xiva

Demòcrates Valencians (DV) proposa destinar condemnats a treballs en benefici de la comunitat a netejar el llit del barranc. Segons recorda DV actualment ja s’utilitzen les condemnes d’estes persones per a netejar espais públics, com per exemple poliesportius.

Per als valencianistes esta classe de condemnats està perfectament habilitat per a netejar el llit del Barranc i reparar a la societat el dany pel qual han sigut condemnats. En paraules del portaveu de Demòcrates, Sandre Llopis de Pau, “millorar l’espai natural més immediat és una manera fantàstica de retornar alguna cosa al conjunt de la societat després d’haver-li causat un dany”.

En este  sentit, des de Demòcrates Valencians es critica a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) pel seu desistiment de funcions pel que fa al Barranc de Xiva, un dels afluents més importants de l’Albufera.

Així mateix, Llopis de Pau assegura que, “tot el fem que arrossega este barranc acaba en el llac, contribuint a la seua degradació i acabant amb un dels espais més emblemàtics para milers de valencians”.

La formació política proposa que les institucions penitenciàries, els jutjats i la pròpia Confederació Hidrogràfica arriben a un acord perquè estos treballs siguen possibles. “Si no volen invertir diners en la neteja dels nostres llits, almenys que cerquen un remei per a prevenir riuades i evitar el dany ambiental que s’està causant al Parc Natural de l’Albufera amb l’arribada d’estos residus”.