Demòcrates Valencians aposta pel trilingüisme i se mostra favorable a la nova llei de plurilingüisme

Demòcrates Valencians (DV) se mostra favorable a la llei de plurilingüisme del Consell que s’ha debatut hui dimecres en Les Corts Valencianes. Volem un model on els estudiants tinguen competències bàsiques tant en les dos llengües oficials, el valencià i el castellà, com en anglés.

Per este motiu, des de Demòcrates critiquem a PP i Ciudadanos per desconéixer la realitat de l’educació valenciana i per intentar impedir, després de la proposta de Rivera en el Congrés, que el valencià siga un requisit per a treballar en l’administració pública. En paraules del nostre portaveu, Sandre Llopis de Pau, “hem de partir de la base del respecte. Volem educar xiquets trilingües que valoren la llengua pròpia i caminar cap a un model on tot el món entenga i parle el valencià com tot el món entén i parla el castellà”.

Així mateix, Llopis de Pau matisat que “segurament no haguérem fet una llei idèntica a la del Consell però entenem que quantes més competències lingüístiques tinguen els xiquets valencians, millor”.

En el mateix sentit, Demòcrates mostra el seu suport a la llei, sempre que s’assegure la llibertat d’elecció, dotant les places de docents qualificats suficientment en totes les llengües, i que s’aconseguisquen nivells adequats de comprensió i competència en valencià. Recordem que actualment hi ha un 22% de la població de la Comunitat Valenciana que encara no sap parlar en valencià.