Demòcrates Valencians critica a PP i Ciudadanos per impedir aprovar el nou Estatut

Demòcrates Valencians (DV) ha criticat que PP i Ciudadanos hagen decidit ajornar el debat sobre l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana en el Congrés dels Diputats. El partit valencianista ha lamentat que, després de sis anys, el Partit Popular, i el seu soci Albert Rivera, continuen impedint el debat sobre l’Estatut d’Autonomia, a pesar que ja ha estat debatut per Les Corts Valencianes, i que donen prioritat a altres, com és el cas del de Múrcia.

DV recorda que la reforma de la disposició que s’ha de debatre en el Congrés només vol que equilibrar les inversions, fóra del Fons de Compensació Interterritorial, amb el pes real de la població valenciana. Els valencianistes remarquen que el pes poblacional valencià és major que el que se compta a l’hora de calcular segons quines inversions.

Vassallatge

Així mateix el Demòcrates ha lamentat que la síndica popular en Les Corts, Isabel Bonig, i la de Ciudadanos, Mari Carmen Sánchez, no exigisquen a les direccions dels seus respectius partits la més mínima atenció als problemes valencians. En este sentit DV acusa de vassallatge als líders del PP i Ciudadanos en la Comunitat Valenciana amb els seus líders de Madrid.

“Bonig i els diputats de Rivera en València actuen com una sucursal de PP i Cs. No tenen la més mínima sensibilitat valencianista”, assegura el vicepresident de Demòcrates Valencians, Càndid Penalba.

“És intolerable que PP i Ciudadanos deixen de costat una reforma que és vital per a assegurar el futur i el benestar dels valencians. L’aprovació de la reforma està pendent des de 2011 i ja no podem esperar més”, matisa Penalba.