Demòcrates Valencians reclama al Consell l’arribada del metro a l’Horta Sud

Demòcrates Valencians reclama al Consell l’arribada del metro a l’Horta Sud

El partit polític Demòcrates Valencians (DV) ha registrat una pregunta en Les Corts Valencianes per a sol·licitar l’arribada del metro lleuger, o tramvia, a diversos pobles de l’àrea metropolitana de València.

Des de Demòcrates recorden que l’ampliació de la xarxa de metro de FGV a València és un projecte estancat des de 2006 i que, malgrat açò, ja existixen treballs tècnics sobre impacte ambiental i sobre qüestions de viabilitat, que faciliten el reprendre estes vies que donarien servici a un públic potencial de més de 300.000 persones que viuen en la comarca de l’Horta.

DV demana així que localitats com Silla, Alcàsser, Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer, Sedaví i la pedania de la Torre, estiguen connectades amb tota la xarxa. També arribaria el metro, segons els projectes inicials, a localitats com Aldaia, Quart de Poblet o Alaquàs i a centres comercials com el de Bonaire.

“Actualment per a arribar de Catarroja a Torrent, per exemple, en transport públic és una autèntica odissea”, recorda el portaveu demòcrata Sandre Llopis de Pau.

Així mateix, Llopis de Pau afirma que, “considerem que un àrea amb tanta població com és l’Horta Sud, i centres comercials de primer ordre com Bonaire, no poden quedar desconnectats de València”.

El partit valencianista aposta per connectar les àrees metropolitanes de les grans urbs de la Comunitat Valenciana amb les grans ciutats, prova d’açò són les millores exigides reiteradament en les rodalies cap a Castelló o la connexió de l’Aeroport de l’Altet amb la ciutat d’Alacant.