Demòcrates Valencians porta a València el torneig d’escacs de les Muzychuk després de negar-se a jugar a Aràbia

Demòcrates Valencians porta a València el torneig d’escacs de les Muzychuk després de negar-se a jugar a Aràbia

L’Ateneu Mercantil de la ciutat de València acollirà a les jugadores d’escacs Anna Muzychuk i Mariya Muzychuk després de la seua renúncia a jugar el Torneig Mundial a Aràbia Saudita per estar obligades, segons les normes islàmiques i del règim saudita, a portar vel i a vestir segons la llei islàmica. Les dos, germanes i guanyadores d’anteriors competicions a nivell internacional, van renunciar al Torneig Mundial para, segons la publicació d’Anna en Facebook que es va fer viral, no trair els seus propis principis.

Ara, el pròxim dia 4 de febrer, a partir de les cinc de la vesprada, l’Ateneu Mercantil acollirà a les germanes Muzychuk, d’origen ucraïnés i arribades després d’una gira europea, situant al Cap i Casal com a primer punt de parada a Espanya. Així, i de la mà del Club Laboratori SyS de Paterna, les Muzychuk estaran acompanyades d’altres jugadores d’escacs de talla mundial com són l’eslovena Laura Unuk o les espanyoles Sabrina Vega i Marta García, de Canàries i València.

La cita, que serà el Primer Esdeveniment Internacional d’Escacs Femenins de la Comunitat Valenciana, situarà a la ciutat de València en els periòdics i televisions de tot el món, ja que les partides s’emetran en directe a través de diversos mitjans i canals.

Demòcrates Valencians

Un dels principals col·laboradors, que ha treballat perquè el Torneig arribe fins a València, a més de diverses empreses de capital valencià i el propi Ateneu Mercantil que cedirà el seu saló d’actes per a l’ocasió, és el partit valencianista. Esta formació política és una de les principals col·laboradores en l’organització, i segons les fonts consultades, tindrà un destacat paper en la presentació de les partides.

Per al portaveu dels valencianistes, Sandre Llopis de Pau, “l’actitud de les germanes Muzychuk rebutjant el Torneig Mundial a Aràbia, i renunciant a importants quantitats de diners, és un exemple de principis i igualtat”. Llopis s’ha felicitat pel fet que València siga seu mundial d’un esdeveniment d’escacs i ha animat a seguir i visitar el Torneig, un esdeveniment que afirma “ens entronca amb l’esport, la igualtat i la lluita real pels drets de la dona”.

Demòcrates Valencians porta a València el torneig d’escacs de les Muzychuk després de negar-se a jugar a Aràbia