Demòcrates Valencians pregunta al Consell per les indemnitzacions sobre la Xylella

Demòcrates Valencians (DV) ha preguntat al Consell sobre les indemnitzacions per arrancar arbres afectats per la bactèria Xylella Fastidiosa en la comarca de la Marina.

Així, i replegant els dubtes que Independents Per Tàrbena ha expressat a Demòcrates, el partit preguntarà al Consell el motiu del canvi de grandària de les zones de quarantena, que ha passat de 10km a 5km, i quina és la quantitat econòmica que perceb l’empresa TRAGSA per arrancar els arbres afectats.

El partit qüestiona que haja de ser directament un protocol d’erradicació el que s’aplique front a la Xylella i no un de contenció com s’ha fet en territoris com les Illes Balears. Demòcrates considera que arrancar tots els cultius sense estar segurs de si estan o no afectats per la bactèria, causaria un greu impacte econòmic i ambiental en pobles com Tàrbena de difícil reparació.

Igualment, Demòcrates Valencians mostra la seua preocupació pel fet de que les indemnitzacions econòmiques puguen estar afavorint l’eliminació d’exemplars sans i sense control. Per este motiu, la formació ha demanat informació al Consell sobre com, amb quin criteri i amb quin cost s’estan duguent a terme els treballs de control de la Xylella.