Demòcrates Valencians alerta de falta de veu valenciana en la segona transició

Demòcrates Valencians alerta de falta de veu valenciana en la segona transició

Demòcrates Valencians (DV), després de conéixer els resultats electorals de Catalunya, alerta de la falta de una força valenciana en el Congrés dels Diputats capaç de posar damunt de la taula l’agenda política valenciana davant dels canvis que s’acosten.

El partit afirma que l’escenari català, a mitjà termini, obligarà a fer canvis en l’estructura territorial i el model d’estat, un moment en el que cal que els valencians tinguem força en Madrid.

D’esta manera, el partit valencianista aposta per abordar diverses reformes a nivell espanyol, algunes com les que ja ha explicat encaminades a estendre un sistema similar al de cupo basc per a totes les autonomies. DV torna a fer una crida per a què els valencians no tornen a quedar fóra dels grans consensos que pròximament se debatran.

Així, el partit se reivindica com la força necessària que, emulant a altres formacions -com pot ser el cas de Coalició Canària- siga capaç de negociar amb el Govern de Rajoy els Pressupostos Generals per a obtindre millores per a la Comunitat Valenciana.

En este context, el portaveu de Demòcrates, Sandre Llopis de Pau, afirma que “no podem passar ni un minut més sense tindre ni veu ni vot en Madrid. S’acosten canvis molt profunds i no podem tornar a quedar-nos fóra dels grans pactes d’Estat”.

Finalment, des de Demòcrates Valencians, s’ha fet una crida per a que el diàleg i l’estabilitat prevalga en Catalunya on les empreses valencianes tenen un dels seus principals mercats.

Demòcrates Valencians alerta de falta de veu valenciana en la segona transició