AVE Isabel, AVE

AVE Isabel, AVE

Que els valencians pintem més aviat poc a Madrid és una evidència que pocs s’atrevixen a contradir. Que Isabel Bonig, la síndica del PP a la Comunitat Valenciana, pensa més a acontentar als seus líders que a servir als valencians, també. El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) comentava, molt encertadament al meu entendre, que el Consell de Puig i Oltra – i Podemos- no té cap política industrial. I entenc el seu doble disgust, ja que no li falta raó a l’hora de dubtar si Isabel Bonig sap que és la CEV, la Confederació Empresarial Valenciana.
No seria d’estranyar que Bonig tampoc sàpia què vol dir això d’AVE, i que al mateix temps ho confonga amb la salutació que precedeix a tota confessió amb un capellà, o simplement amb un pardal. Ave María Puríssima és el que deu dir Isabel quan pansa per la seu del PP a Madrid. El Partit Popular ha abandonat qualsevol reclamació que beneficie als valencians. No es planten per a demanar un finançament just, s’acontenten amb plans d’infraestructures a deu anys vista i no reclamen els no executats. Posen per davant les sigles del seu partit als interessos i a les necessitats de la societat valenciana. I quan vengen les eleccions, que ningú ho dubte, es tornaran a tapar amb la senyera per a intentar fer veure que ells són el valencianisme, i no, el valencianisme és molt més.
Renegaran de l’Estatut que ells mateixos van aprovar, i faran de la demagògia el seu millor discurs. Isabel, més preocupada de si serà o no la candidata a la Generalitat, ha abandonat qualsevol reivindicació, ja no valencianista, sinó de qualsevol matèria. El PP de la Comunitat Valenciana és el més submís de totes les delegacions del PP. Si altres líders com Feijoó a Galícia, Monago a Extremadura o Cifuentes a Madrid, s’atrevixen a portar les necessitats de la seua gent al cor del PP, Isabel ja té prou en intentar que no li moguen la cadira.
Els populars valencians molta bandera i poc treball, ‘de forment ni un gra’, com diguem en valencià. El que podríem aconseguir els valencians tenint uns polítics que defensen i posen condicions a canvi dels seus vots a Madrid sembla un somni, però de segur que arribarà.
Càndid Penalba.
Vicepresident de Demòcrates Valencians