Demòcrates Valencians aposta per la millora i rehabilitació d’habitatges

Demòcrates Valencians aposta per la millora i rehabilitació d’habitatges

Demòcrates Valencians (DV) proposa reduir taxes i impostos a totes aquelles persones que aposten per reformar o rehabilitar vivendes en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana. La proposta naix després de conéixer l’informe, encarregat per l’Ajuntament de València, on s’alerta de que actualment el 12% de les vivendes de la ciutat es troben en un mal estat, deficient o, fins i tot, ruïnós, arribant al 30% en alguns barris.

El partit valencianista proposa incentivar la rehabilitació d’habitatges mitjançant rebaixes impositives per a tots els propietaris que aposten per reformar inmobles antics. Demòcrates considera que és esta una manera eficient i atractiva per a convidar als propietaris a dur avant obres que retornen la vida a cases i pisos que, d’altra manera, acabaran abandonats amb el conseqüent impacte negatiu que això genera en els barris de les grans ciutats.

Per a evitar la dispersió normativa, i per a guanyar en rapidesa, el partit aposta perquè siga la pròpia Generalitat qui inste als ajuntaments a reduir impostos com la taxa d’ocupació de via pública o l’impost sobre construccions i obres (ICIO).

En paraules del portaveu de Demòcrates Valencians, Sandre Llopis de Pau, “no podem permetre que els nostres pobles i ciutats es degraden perquè no se rehabiliten els seus edificis, que també són patrimoni nostre”. En este sentit, el partit aposta per una rebaixa també pel que fa al impost de successions, el qual consideren que és injust i confiscatori.

“No pot ser que paguem per heretar, per viure o fins i tot per reformar. Creguem en la política dels incentius i de la llibertat d’actuació. Els propietaris de vivendes s’animarien més a rehabilitar si tingueren impostos més baixos o atractius fiscals”, matisa Llopis de Pau.

DV ha anunciat que inclourà estes i altres mesures similars, de caràcter fiscal, en les ponències ideològiques que debatrà el partit en el seu pròxim congrés que es preveu celebrar durant els primers mesos de 2018.

Demòcrates Valencians aposta per la millora i rehabilitació d’habitatges