Demòcrates demana una rectificació a una diputada de Podemos per les critiques a la Cavalcada d’Alcoi

Demòcrates demana una rectificació a una diputada de Podemos per les critiques a la Cavalcada d’Alcoi

Demòcrates Valencians (DV) ha demanat una rectificació a la diputada de Podem Rita Bosaho, i al seu partit, per les crítiques que la representant de Pablo Iglesias ha fet a la festa de la Cavalcada d’Alcoi.

DV denuncia que el tuit emés ahir per la diputada, on qualificava de racista la festa de la Cavalcada dels Reis d’Orient d’Alcoi, per utilitzar com a patges reials a persones blanques pintades de color negre, demostra un desconeixement manifest d’una de les festes valencianes més antigues d’Espanya.

Igualment, el partit valencianista critica que Bosaho, triada per la circumscripció d’Alacant, carregue contra una festa centenària generant desprestigi i danyant la candidatura de la festa per a ser Patrimoni de la Humanitat.

Des de Demòcrates Valencians s’ha demanat, tant a Bosaho, com al portaveu de Podem, Antonio Estañ, una rectificació i una disculpa pública amb el poble d’Alcoi. Així mateix, el partit recorda que la tradició dels patges negres és una festa arrelada, i de molt d’interés turístic, que mereix tot el respecte i consideració per part dels representants polítics i, especialment, dels valencians.

Demòcrates demana una rectificació a una diputada de Podemos per les critiques a la Cavalcada d’Alcoi