Demòcrates Valencians critica que Foment torne a oblidar-se de Castelló

Demòcrates Valencians critica que Foment torne a oblidar-se de Castelló

Demòcrates Valencians (DV) demana al Ministeri de Foment, i a ADIF, la instal·lació del sistema de seguretat ferroviària ERTMS en el corredor entre València i Castelló. Este sistema, per les seues sigles en anglés, ‘European Rail Traffic Management System’, augmenta considerablement la seguretat dels trens i és, per a Demòcrates, un requisit totalment necessari abans de posar en marxa el corredor entre les dos ciutats.

El partit critica que Foment, després de no haver dut a terme les obres i reformes que va prometre en anterior plans, ara tinga presa per donar-li la categoria d’alta velocitat a un tram sense abans posar totes les condicions de seguretat precises.

Els demòcrates han recordat que el tram que se pretén posar en marxa entre Castelló i València si bé reduirà el temps actual d’arribada, no aplegarà a ser d’alta velocitat donat que no està previst que se superen els 200 km per hora degut a la complexitat del recorregut. En el mateix sentit, Demòcrates Valencians ha lamentat que el trajecte entre Castelló i Tarragona no compte, encara, amb la doble via necessària per a connectar amb tren les dos ciutats, una promesa que recorden va fer de cara a les eleccions el Partit Popular i que, per a DV, a dia de hui no té cap intenció de convertir-se en una realitat.

Des del partit centrista lamenten que el Ministeri de Foment vullga acontentar als usuaris del tren en les comarques del nord amb una inversió en trens de rodalia mentre deixa de costat projectes com és el cas de la connexió amb Tarragona amb un tren ràpid, segur i còmode.

Demòcrates Valencians critica que Foment torne a oblidar-se de Castelló