Demòcrates Valencians critica a Foment per no contemplar la doble via entre Castelló i Tarragona

Demòcrates Valencians critica a Foment per no contemplar la doble via entre Castelló i Tarragona

Demòcrates Valencians (DV) critica al Ministeri de Foment per, segons el partit, tornar a enganyar renunciant al projecte de doble via entre Castelló i Tarragona. Així mateix, DV demana al Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que el seu departament reconsidere la decisió de no construir la doble via de tren.

D’esta manera, els valencianistes consideren clau esta infraestructura per a poder posar en funcionament trens d’alta velocitat que donen servici a les comarques del nord i que servisquen per a potenciar el pol industrial tauleller.

En este sentit, el partit centrista ha criticar l’actitut del Govern del PP per prioritzar altres línies de menor impacte econòmic i importància en lloc de la que connecta Castelló i Tarragona. La formació política considera que el Ministeri de Foment ha d’abandonar la idea de l’Espanya radial i començar a pensar també en l’Espanya circular.

El partit lamenta l’abandó sistemàtic al que considera que Foment sotmet a les comarques de la Plana i el Maestrat, en qüestió de trens. Cal destacar que setmanes arrere Demòcrates Valencians va elaborar, conjuntament amb el Partit Vinaròs Independent (PVI) un posicionament polític en el que se reclamava al Govern de Madrid l’augment de trens regionals que connecten la zona de Vinaròs amb Castelló i València.

Des de Demòcrates s’està treballant actualment en l’elaboració d’un mapa actualitzat de les necessitats en matèria de trens, de rodalies i de mitjana distància, que replegue casos com els de les citades línies del Nord, els retards continus entre Castelló i València, la línia cap a Moixent, parada des de 2010, o el tren de la costa i el de l’Altet.