Demòcrates Valencians proposa connectar els carrils bici de l’Horta Sud

Demòcrates Valencians proposa connectar els carrils bici de l’Horta Sud

Demòcrates Valencians (DV) proposa unir els carrils bici existents en diferents pobles de l’Horta Sud. La formació política aposta per aprofitar camins d’horta i carrers, millorant la pavimentació, la senyalització, i indicant els itineraris a seguir per a crear un anell ciclista que unisca, des del barri de Sociopolis de La Torre i Sedaví a Paiporta, passant per Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Alcàsser, Torrent i Picanya.

Demòcrates recorda que actualment existixen trams de via ciclista que no estan connectats entre si, com és el cas de la via que unix Picanya i Torrent amb Alcàsser i que no té connexió amb el molt utilitzat vial ciclopeatonal de la CV-400, que va des de l’entrada la Torre a les afores d’Albal.

Albal – Alcàsser – Torrent

Per a unir la ruta que discorre paral·lela a la CV400, entre la Torre i Albal, DV proposa utilitzar el Camí de la Foia d’Albal, instal·lant senyalització que indique la connexió amb el carril que va en paral·lel a les vies de l’AVE i que acaba connectant amb els carrils de Torrent i Picanya. L’obra, que segons DV tindria un cost reduït centrat en la instal·lació de senyals per a ciclistes i conductors, i el de crear xicotetes àrees de descans, aniria acompanyada de cartells informatius de paratges de la zona com els barrancs de Xiva, de Beniparrell o de les moltes hortes que existixen en la zona.

Picanya – Paiporta – la Torre – Sedaví

Pel que fa a este tram, un dels més urbans segons la proposta del partit, caldria senyalitzar alguns carrers de Paiporta com a ciclocarrer, això és, vies compartides per vehicles a motor i bicicletes amb la velocitat limitada. Al mateix temps, des de Demòcrates se proposa utilitzar les vies de servici i les voreres de les carreteres per a connectar finalment amb el carril de la CV-400 i el que va cap a Sedaví.

La proposta del partit va encaminada a complementar l’anell verd i ciclista que ja té projectat el Consell, per a donar una resposta alternativa a les necessitats de mobilitat dels veïns de la comarca. En paraules del portaveu de DV, Sandre Llopis de Pau, “la idea és aprofitar les vies ciclistes que ja tenim i connectar-les entre si per a crear un autèntic anell ciclista que connecte més i millor l’Horta Sud”.

Demòcrates Valencians proposa connectar els carrils bici de l’Horta Sud