Demòcrates Valencians demana la reforma de la Constitució

Demòcrates Valencians demana la reforma de la Constitució

Demòcrates Valencians (DV) demana una reforma de la Constitució per a atendre qüestions valencianes com el finançament o el Dret Civil. El partit aposta per obrir una tanda de reunions amb tots els partits polítics per a que, en un termini curt de temps, se puga obrir el meló constitucional i corregir les desigualtats que l’actual model genera.

En este sentit, des de Demòcrates se demana la reforma de l’article 149 del text constitucional per a que el Dret Civil Valencià puga tindre cabuda en l’ordenament jurídic, sense cap trava del Tribunal Constitucional. Per al portaveu demòcrata, Llopis de Pau, “el nostre dret civil és, objectivament, molt més beneficiós per al conjunt de la societat, no té trellat que no se puga utilitzar una legislació bona per als valencians per una interpretació perfectament corregible”.

Igualment, el partit valencianista aposta per un nou model de finançament, a nivell espanyol, on tots els territoris siguen ‘fiscalment responsables’ i gestionen els seus propis recursos, d’una manera similar a com ho fan ja els bascos. Per a Sandre Llopis de Pau, “si cada autonomia gestiona i recapta els seus propis recursos generarem més responsabilitat fiscal i anirem cap a un model més sostenible en el temps”.

Demòcrates Valencians afirma que la reforma de la Constitució és un camí necessari si se vol acabar amb tensions territorials i per a corregir les discriminacions que, històricament, han patit els valencians. “Des de València farem més Estat que quaranta anys de PP i PSOE. No pot ser que continuem a la cua d’inversions, de finançament i autogovern i que cap partit valencià alce la veu i s’assente a negociar amb el Govern de Madrid qüestions vitals per al futur dels nostres fills”, matisa el portaveu de Demòcrates Valencians, Llopis de Pau.