Demòcrates Valencians proposa estendre el sistema de cupo a totes les autonomies

Demòcrates Valencians (DV) proposa l’extensió del sistema de ‘cupo’, com el qual s’aplica al País Basc, per a totes les comunitats autònomes. Segons el portaveu del partit valencianista, Sandre Llopis de Pau “la gestió directa dels recursos faria que cada territori fóra més eficient en el gasto i que s’augmentara la responsabilitat fiscal”.

A més, des de Demòcrates consideren ‘inoportú’ que es torne a aprovar un sistema de finançament especial només per a un territori, sense solucionar el problema en conjunt i mentre uns altres com la Comunitat Valenciana, estan a la cua en inversió per part de l’Estat.

El sistema de ‘cupo’, asseguren des de DV, comporta una major racionalització del gasto, evita excessos i balafiaments i elimina tractes discriminatoris com el qual patixen els valencians.
Des del partit s’ha criticat durament al Partit Popular (PP) per la seua postura en esta qüestió. Segons afirma Llopis de Pau, “és molt hipòcrita que el PP haja estat desprestigiant la manifestació pel finançament acusant de nacionalistes i independentistes als qui hem anat i que ara voten a favor d’un sistema com el del Cupo Basc sense fer menció al problema valencià”.

Així mateix, DV ha destacat el canvi de postura de Compromís, recordant que el seu diputat Joan Baldoví va votar a favor del Cupo Basc en 2014. En este sentit el partit demana a Compromís que se sent a negociar, com fa el PNB, amb el Govern d’Espanya, per a obtindre millors inversions i tracte per a la Comunitat Valenciana.