Demòcrates Valencians envia una còpia de l’Estatut a Pablo Iglesias

Demòcrates Valencians envia una còpia de l’Estatut a Pablo Iglesias

La formació política Demòcrates Valencians (DV) ha eixit al pas de les declaracions del líder de Podemos, Pablo Iglesias, qui va afirmar que “en Espanya hi ha quatre nacionalitats, l’espanyola, la catalana, la basca i la gallega’.

La formació valencianista ha enviat per correu una còpia de l’actual Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana per a recordar-li a Iglesias que la valenciana és ‘una nacionalitat història’ amb tanta història i caràcter polític com puga tindre qualsevol altra autonomia.

Per a Sandre Llopis, portaveu de Demòcrates, “les declaracions del líder de Podemos evidencien que els valencians no tenim un paper destacat en Madrid, i que les direccions estatals dels partits grans tracten a les seues marques valencianes com a simples sucursals”.

Des de DV s’ha volgut evidenciar amb este gest la necessitat de que els diputats valencians, siguen del partit que siguen, defenguen els interessos dels ciutadans que els han votat i per als que treballen. El partit ha criticat que, sistemàticament com en el recent cas de Pablo Iglesias, la valenciana siga una terra oblidada tant pel que fa al finançament com en qüestions d’infraestructures i inversions.

Manifestació pel finançament

Així mateix, Demòcrates ha fet una crida per a animar a la participació ciutadana en la manifestació del pròxim dissabte a les 18h en València per a reclamar un nou model de finançament, sostenible i just, que aporte als valencians els recursos necessaris per a garantir el seu benestar, creixement i futur.