Demòcrates Valencians s’oposa a l’impost turístic

Demòcrates Valencians s’oposa a l’impost turístic

Demòcrates Valencians (DV) ha qualificat la taxa turística que pretén aprovar el Consell de la Generalitat Valenciana com un ‘impost’. Per a la formació valencianista este nou impost, per poca que puga pareixer la quantitat inicial, penalitza als hotelers que sí complixen la llei i no combat tot el turisme no reglat que no aporta a les arques públiques.

DV demana al Consell que paralitze i congele este impost que, considera el partit centrista, ataca directament a pols turístics com el de Benidorm i que no tindrà una repercussió ni materialització en millores en la capital del turisme. En eixe sentit, Demòcrates critica al Consell per aprovar la mesura en un extens ple, sense un debat adequat i sense haver comptat amb la participació suficient dels representants del sector.

Així mateix, Demòcrates Valencians ha criticat que partits com el PSPV-PSOE i Ciudadanos acaben cedint davant les peticions de Podem.

El partit assegura, a més, que la recaptació no suposarà una injecció realment útil per al govern valencià, però que sí repercutirà en la competitivitat d’un sector com l’hoteler valencià, que ajusta, quasi al cèntim, els preus dels seus servicis.

En paraules del Secretari d’Organització de Demòcrates Valencians, Sandre Llopis, “no pot ser que sempre es vulga obtenir recursos d’aquells empresaris que complixen i generen ocupació”. En el mateix sentit, Llopis ha afirmat que, “el Consell hauria de plantejar-se abordar el fenomen del turisme no reglat que tants problemes genera en algunes ciutats i que està perjudicant a un sector pròsper i que és un dels motors més importants de la nostra economia”.