Demòcrates Valencians dóna suport a la proposta de suprimir els aforaments dels diputats de Les Corts

Demòcrates Valencians dóna suport a la proposta de suprimir els aforaments dels diputats de Les Corts

La formació centrista Demòcrates Valencians (DV) ha mostrat el seu suport a la proposta de suprimir els aforats i que la setmana pròxima es debatrà en Les Corts Valencianes. El partit ha demanat a tots els partits amb representació en la càmera de debat que siguen coherents amb els seus programes electorals i que, al menys, es mostren dispostos a estudiar esta possibilitat.

Demòcrates Valencians critica l’existència d’este procediment que, al seu parer, suposa un privilegi per a la resta de ciutadans que s’han de sotmetre a un tribunal ordinari. La formació política ha animat als grups majoritaris, PP i PSPV, a sumar-se al consens a l’hora d’abordar esta reforma. Segons denuncia Demòcrates Valencians, el mecanisme de l’aforament suposa un estatus privilegiat per a qui el té i retarda, en la majoria de casos, el processos judicials per a investigar possibles casos de corrupció.

En este sentit, Demòcrates ha lamentat que esta qüestió que considera important per a retornar als ciutadans la confiança en les institucions s’haja quedat fora de l’agenda del pacte del Botànic i que siga ara, a l’acabar la legislatura, quan es tinga que parlar sobre esta qüestió.

Així mateix, des del partit valencianista es reclama una profunda reforma del sistema judicial que blinde la total independència del mateix i la seua total desvinculació del poder polític. Actualment, i segons denuncia DV la majoria de membres del Consell General del Poder Judicial estan triats de manera indirecta pels partits política, una cosa que consideren totalment desajustada amb un sistema que ha d’assegurar la total separació de poders.