Demòcrates mostra la seua preocupació davant una reforma constitucional només per a Catalunya

Demòcrates mostra la seua preocupació davant una reforma constitucional només per a Catalunya

 

El partit valencianista Demòcrates Valencians (DV) ha mostrat la seua preocupació davant una eventual reforma constitucional només per a Catalunya, tal com estan reclamant en les últimes hores el PSOE i Podemos.

La formació valencianista alerta que els valencians no poden tornar a quedar fora dels grans pactes d’Estat i reclama que, d’obrir-se el meló constitucional, s’atenga a les necessitats del conjunt de la societat valenciana. En paraules del secretari d’organització de DV, Sandre Llopis, “no pot ser que es facen reformes constitucionals només per a acomodar a un territori mentre s’oblida, sistemàticament, a uns altres com és el cas de la Comunitat Valenciana”.

Demòcrates Valencians ha eixit al pas de l’anunci de l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució amb l’acord dels socialistes a canvi d’iniciar una reforma constitucional.

Des del partit es ve reclamant, tant al govern de Mariano Rajoy, com als actuals dirigents autonòmics, una negociació, allunyada de postulats ideològics, que sol·lucione el problema de l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

DV sol·licita que, d’obrir-se la reforma constitucional, s’aplique la denominada ‘Clàusula Camps’ per a aconseguir la mateixa quota d’autogovern per al territori valencià sempre que açò supose una millora en el benestar i en l’economia dels ciutadans valencians.