La II Universitat Demòcrata d’Estiu: formació i convivència

La II Universitat Demòcrata d’Estiu: formació i convivència

Este cap de setmana hem celebrat la nostra II Universitat Demòcrata d’Estiu, la qual ha tingut lloc en l’Ermitori de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real.

Estos actes són necessaris per a mantindre els debats interns que permeten oferir una proposta madura a la nostra societat. I a això vam dedicar-nos durant la primera part del matí. Els debats entre els militants van ser molt oberts i participatius.

Abans de dinar, es va dur a terme una taula redona entre càrrecs públics de Demòcrates Valencians (alcaldes, membres de juntes de govern de les mancomunitats, regidors…). El format va propiciar un intercanvi d’opinions i d’experiències molt viu, a més de demostrar que les nostres idees ja tenen repercussió real on més poden fomentar el benestar dels valencians: en les institucions.

Com estes jornades no només servixen per a formar-se, sinó també per a relacionar-se, el dinar (amb productes de la terra i en un espai renovat amb molt de gust, el Restaurant El Molí) va suposar el moment de relaxació i conversa informal idoni.

Per la vesprada, es van reprendre les activitats formatives amb dos comunicacions: Què dius i què t’entenen els altres, presentada per Àngel V. Calpe i preparada en coautoria amb Ferran Suay; i Cap a un valencià públic digne, identificador i assimilable, de la qual va encarregar-se Abelard Saragossà.

En definitiva, una jornada molt profitosa i amb una presència important de membres de Demòcrates Valencians i persones interessades en conéixer de prop el nostre projecte.

L’èxit d´assistència i el bon ambient la UDE, sense dubte, tindran la seua continuïtat després de l’estiu #entretotsDV