Chirivella en la Tertúlia de Jóvens Valencianistes

Chirivella en la Tertúlia de Jóvens Valencianistes

Èxit de la segona edició de les Tertúlies del Viena dels nostres jóvens, amb un convidat que, juntament amb la resta dels membres de l’Associació de Juristes Valencians, ha completat un exercici, el 2016-17, ple de reivindicacions relatives a la recuperació del Dret Foral Valencià.

José-Ramón Chirivella, junt amb un dels nostres Jóvens

José-Ramón Chirivella, en un ambient molt càlid, posà al dia als assistents en matèria dels greuges comparatius que ha experimentat la nostra capacitat legislativa pel que fa al Dret Civil autòcton. I és que, com va explicar el nostre contertulià, els recursos d’inconstitucionalitat presentats (els quals han sigut retirats en els conflictes amb altres Autonomies) han acabat per suposar una esmena a la totalitat de la versió actual del nostre Dret Foral.

L’actuació supremacista i insensible del Govern de l’Estat recorda a les comprovades en aspectes com el finançament o les infraestructures. Per això, en eixa mateixa línia, Chirivella convidà als presents a fer costat a les reivindicacions de l’AJV, les quals es vertebren des del si de la societat civil. De fet, el nostre convidat va anunciar que tindrem actes relacionats amb elles durant la pròxima tardor. Chirivella va usar el terme “valencianisme jurídic” per a fer palés que els interessos de la nostra terra s’han de defendre des de tots els fronts i el Dret no va a ser una excepció.

Per últim, el president de l’AJV va contestar totes les preguntes dels assistents i comentà els trastorns que la derogació pràctica del nostre Foral comportarà en qüestions com les herències i els matrimonis i les possibilitats de reversió de la problemàtica suscitada des del Govern central.

La tertúlia amb Chirivella, tot un plaer i molt didàctica, marca el punt i seguit d’estes activitats de les joventuts, les quals continuaran després de l’estiu.
Vos esperem en setembre!