Demòcrates oferirà acords a altres formacions per a col·laborar en la seua ILP

Demòcrates Valencians (DV) està ultimant els detalls de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén dur a les Corts Valencianes per a forçar als partits a debatre sobre la barrera d’entrada al parlament autonòmic i la reforma de la llei electoral valenciana.

El partit valencianista presentarà públicament el calendari d’accions i eixides que té previst per tal de recollir les firmes necessàries per a poder defendre, des de la tribuna d’oradors de les Corts, la ILP. Al mateix temps, segons ha destacat el portaveu de DV, Sandre Llopis de Pau, “volem que altres partits afectats per esta injusta llei electoral també puguen ajudar a recollir firmes, per això obrirem una ronda de contactes amb totes les formacions que tenen representació institucional fóra de Les Corts”.

El portaveu demòcrates ha destacat que “en este moment no tenim cap acord tancat amb cap partit que no siga local per a començar a col·labora, tot i que esperem poder fer-ho en els pròxims dies”. Demòcrates Valencians ha anunciat que recorrerà la Comunitat Valenciana en diferents actes per tal de recollir tots els suports necessaris per a obligar als partits que bloquegen la reforma electoral a retractar-se durant el debat de la iniciativa.

Així mateix, Demòcrates critica al PP per negar-se a debatre una qüestió de vital importància per a la qualitat de la vida democràtica valenciana i a Ciudadanos per obstaculitzar constantment la reforma. Igualment, des de DV s’ha lamentat la poca atenció que el govern d’Oltra i Puig han donat a esta qüestió durant els primers anys de legislatura.