Demòcrates se posiciona amb l’AVL i aposta per recuperar el topònim en valencià per a Castelló

Demòcrates se posiciona amb l’AVL i aposta per recuperar el topònim en valencià per a Castelló

Demòcrates Valencians (DV) ha mostrat el seu suport a la proposta de recuperar el topònim tradicional de Castelló de la Plana per a la ciutat. Esta mesura, que compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i de tots els col·lectius científics i dels historiadors locals més rellevants, és per al partit valencianista un canvi necessari per a seguir normalitzant el valencià en tots els àmbits.

DV aposta per la denominació en valencià de la capital de la Plana donat que esta és la forma viva i natural en la que ho expressen els seus veïns i la gran majoria de valencians.

En paraules de Roger Mira, secretari general de Demòcrates, “el nostre partit aposta per fer oficial el que ja és normal en tots els àmbits de la ciutat; que Castelló se diga oficialment Castelló”. La formació política recorda que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), a través del seu president i dels diferents acadèmics, ha recomanat l’adopció del topònim en valencià per a la ciutat.

Al mateix temps, des de Demòcrates se critica la postura del Partit Popular (PP) per crear una polèmica innecessària d’un tema que hauria de ser normal i apolític. DV lamenta, tal i com ja ho va fer el president de l’AVL Ramón Ferrer durant una visita a la ciutat, que els polítics del PP tornen a utilitzar la llengua com a arma en lloc de treballar pel futur i el benestar del conjunt dels valencians.

El partit aposta perquè l’entitat que decidisca sobre el topònim dels pobles siga l’AVL i no els partits polítics. “El nom dels pobles i ciutats no pot quedar en mans de les diferents majories polítiques de cada legislatura. Els consensos en matèria de llengua corresponen als filòlegs i no als polítics”, matisa Mira.