Som municipalistes

Som municipalistes

És moment del municipalisme

Em dic Jose-Luís Gijon i sóc alcalde de Cerdà des d’esta legislatura. En ma casa sempre s’havia tingut interés pel servici públic i, en el 2007, vaig ser regidor amb el Partit Popular. Quina va ser la meua decepció quan vaig vore un govern municipal que estava més pendent d’obeir Alfonso Rus, president de la Diputació, que de mirar pels cerdaïns. Per això, vaig acabar per deixar la meua acta. Però en el 2011, cansat de patir la prepotència dels qui manaven en totes les institucions valencianes, un grup de gent del poble vam decidir plantar-los cara i vam fundar Acció Cerdaní Democràtica (ACCEDE).

L’oposició va ser molt dura. El PP controlava la Generalitat, la Diputació, la Mancomunitat i l’Ajuntament amb un poder total. Però vam dir prou. Prou de tècnics col·locats. Prou de factures impagades des del 2006. Prou de no entendre’s amb Torrella perquè mana el PSOE. Prou de no acabar el pavelló perquè no sabem com gestionar en crisi. Herències de l’administració anterior que se canvien des del govern.

I ara tinc l’honor de ser l’alcalde del meu poble des del 2015. Però estem a mig camí i tenim un repte major el 2019. Des de Cerdà volem que la nostra manera d’entendre la democràcia supere el nivell municipal. Perquè el municipalisme és escoltar les necessitats de les persones. El municipalisme és gestionar el dia a dia, mirant als ulls, sense radicalismes. És atendre els nostres veïns i governar per a tots, des del consens i el pacte. De la ciutadania per a la ciutadania.

Per això, Acció Cerdaní Democràtica ha decidit sumar-se a Demòcrates Valencians i treballar per a tots els valencians. Perquè Demòcrates entén la política de baix cap amunt. Perquè sap que la política només funciona des de la proximitat. Perquè aposta per les solucions, sense importar qui les propose. I Demòcrates vol ser la veu de tots, la suma dels interessos de cada poble i ciutat.

ACCEDE ha assumit el repte de construir Demòcrates, una força nova que fem entre tots, sense quotes de partits ni líders mediàtics que imposen el seu criteri des de dalt. En Demòcrates tots els militants tenim els mateixos drets. No importa d’on venim sinó on volem anar. Junts estem articulant un instrument per a que no s’ignore cap vot valencià més. Entenem el partit com un camí per a arribar, no com una finalitat.

Municipalisme 2019

I quins són els nostres objectius? Des de Demòcrates Valencians volem:

1 Eficiència: Eliminar les Diputacions i distribuir els recursos entre els ajuntaments i la Generalitat. Cal ser més eficients i evitar duplicitats. Al mateix temps, cal evitar les deslleialtats. No pot ser que el Govern Valencià prepare un fons d’ajuda local i la Diputació d’Alacant no se sume perquè no és del mateix color.

2 Eficàcia: Caminar cap a la finestreta única. Els ciutadans han de poder tramitar correctament totes les seues necessitats des del seu govern més pròxim. Només si acostem les institucions a les persones, la gent tornarà a creure en els polítics.

3 Unitat: Vertebrar el poder municipal per a treballar pels interessos conjunts. Calen mancomunitats més grans que puguen assessorar la Generalitat des del territori i gestionar més recursos. Cal planificar els servicis generals amb criteris objectius i transparents. Perquè els recursos públics són escassos i, si no som responsables, hipotecarem el futur dels nostres fills.

I ara, ha arribat el moment dels ajuntaments. Des de Demòcrates Valencians hem demostrat que sabem fer-ho a nivell local. I ho tornarem a fer en les Corts. La nostra força eres tu. Vine i participa #entretots

Jose-Luís Gijon

Alcalde de Cerdà i secretari d’Implantació de Demòcrates Valencians