Demòcrates Valencians intercanvia formació amb el partit balearista Proposta per les Illes

Demòcrates Valencians intercanvia formació amb el partit balearista Proposta per les Illes

-El partit valencianista vol fer front conjunt amb els moderats balears per a reclamar millores en el finançament

-Els Jóvens Valencianistes van convidar a Guillem Caballero (El Pi) a la seua tertúlia setmanal

Demòcrates Valencians (DV) va compartir ahir una jornada de formació amb el partit de caràcter balearista i centrista Proposta per les Illes (El Pi). Els dos partits van compartir ahir diverses reunions en la ciutat de València per a establir nexes comuns de treball i reivindicacions compartides.

Especialment es van tractar temes de caràcter econòmic, com la qüestió del finançament autonòmic que també afecta a les Illes Balears o l’impost turístic que pretén instaurar el Consell de la Generalitat Valenciana i contra el que Demòcrates ja s’ha pronunciat en contra. Així mateix, també es visitaren diversos espais naturals com l’Albufera de València, les platges erosionades del Saler i les muntanyes cremades el passat estiu en la Calderona, per a comparar casos similars que s’han donat en Balears i que, d’alguna manera, poden ajudar a resoldre els problemes en territori valencià.

El secretari d’organització de Demòcrates Valencians, Sandre Llopis, va valorar molt positivament la jornada de treball i va afirmar que, “els valencians i les Illes Balears tenim alguns problemes en comú com pot ser la qüestió del finançament, la desvertebració del territori o la restricció del turisme que es vol fer des de certs sectors de l’esquerra”.

En este sentit, des de Demòcrates Valencians han manifestat la seua intenció de seguir treballant i intercanviant formació puntual amb Proposta per les Illes, un partit que consideren ‘homòleg’ pel seu caràcter centrista i moderat i per tindre un àmbit d’actuació únicament cenyit al territori autònom balear.