Demòcrates Valencians reclama l’extensió de la fibra òptica a tots els polígons de l’Horta Sud

Demòcrates Valencians reclama l’extensió de la fibra òptica a tots els polígons de l’Horta Sud

La formació política Demòcrates Valencians ha reclamat una acció conjunta als ajuntaments de l’Horta Sud i als responsables de la Generalitat per a garantir l’accés a la banda més ampla d’Internet. Segons han denunciat vàries organitzacions d’empresaris de la comarca, actualment diversos polígons, com és el cas de Beniparrell, Silla o Manises, no disposen d’este servici fonamental. Igualment, els carrers 31 i 32 del polígon de Catarroja tampoc estan preparats per a poder connectar-se.

La fibra òptica és, en opinió dels usuaris de  les zones industrials i per a Demòcrates Valencians, una ferramenta imprescindible que, de no posar-se ja en marxa, genera agravi comparatius entre zones i desincentiva la implantació d’empreses noves.

Demòcrates Valencians demana als ajuntaments que complementen els requeriments autonòmics i europeus per a la eliminació de les anomenades ‘zones blanques’, això és, tota aquella zona que funciona a menys a de 30MB per segon.

Millores bàsiques

De la mateixa manera, el partit valencianista reclama a tots els governs locals que tenen competència sobre els polígons un millor manteniment dels mateixos. Segons ha pogut constatar el partit i tal i com denuncien les mercantils allà instal·lades, en molts casos no es complixen servicis bàsics com la neteja dels carrers, el buidat continu de contenidors de residus sòlids o, en algunes ocasions, no s’implementen les correctes campanyes de desratització.

La situació de falta de manteniment, generalitzada en la majoria de polígons de l’Horta Sud, empijora amb la falta de plans d’evacuació per a casos d’emergències. Esta mancança de seguretat és una de  les reivindicacions que el partit vol posar de manifest, tenint en compte que, tal i com recorden els afectats, hi ha vides humanes i molta inversió i capital en joc com per a no tindre plans concrets i eficaços d’evacuació i prevenció.

Finalment, des de Demòcrates Valencians s’ha volgut fer també una crida per a que es milloren aspectes fonamentals com l’enllumenat d’estes àrees creadores de treball i riquesa així com la vigilància policial, la millora del asfaltat dels carrers o la creació d’aparcaments específics per a camions i tràilers de grans dimensions.