Demòcrates assistix a la inauguració de la Ruta Turística del Torico de Xiva

Demòcrates assistix a la inauguració de la Ruta Turística del Torico de Xiva

Demòcrates Valencians (DV) va acudir el passat dissabte a la inauguració de la Ruta Turística del Bou amb Corda de Xiva. A l’acte, que va comptar amb la participació d’alcaldes i autoritats de tota Espanya que fan tradicions semblants, va acudir el portaveu de DV, Sandre Llopis de Pau, per a acompanyar i donar suport a un dels regidors que més ha treballat per a impulsar esta Ruta, Fernando Casanova, del partit local i centrista VINCHI.

Llopis de Pau va manifestar el reconeixement i suport de Demòcrates a una acte que, segons va indicar, “suposa un autèntic motor per a Xiva i un element vertebrador i cohesionador de tota una comarca”. Així mateix, el portaveu valencianista va destacar que “el ‘Torico’ de Xiva és molt més que una festa del món del bou. La presència d’albaes i torres humanes similars a la muixeranga, a banda dels dolços típics i els dolçainers, és la manera d’expressar la seua valencianitat”, ha afegit el portaveu valencianista.

Demòcrates destaca que el president de l’Associació Valenciana del Bou ho és també de la federació espanyola, un fet que denota la importància que té esta tradició en terres valencianes i que els valencians som capdavanters en molts àmbits socials.

Llopis de Pau va destacar que la festa genera un impacte de 12 milions d’euros per a la localitat segons un estudi presentat per la UPV eixe mateix dia. Al mateix temps, el portaveu va agrair al regidor de festes, Fernando Casanova, la seua implicació en mantindre viva i potenciar una festa que connecta amb la tradició i que genera ocupació i lliga amb artesania tradicional.