Càndid Penalba aposta pel clúster per a enfortir l’economia valenciana

Càndid Penalba aposta pel clúster per a enfortir l’economia valenciana

El vicepresident de Demòcrates Valencians (DV) i president de la patronal del tèxtil ATEVAL en la Vall d’Albaida, Càndid Penalba, va participar en la presentació del llibre ‘Un model productiu des del territori’ del professor Xavier Molina, organitzada per la Fundació Nexe. L’acte va tindre lloc en les instal·lacions de Caixa Ontinyent i va reunir a diferents personalitats del teixit industrial de la comarca.

Penalba, que va contar la seua experiència personal en el sector textil, va destacar la importància que tota esta indústria té a nivell comarcal i a nivell valencià. En este sentit, i filant amb el contingut del llibre, va destacar la importància de treballar de manera conjunta, en forma de clúster, per a obtindre més beneficis amb menors costos. Per a explicar-ho va recórrer a un exemple particular relatiu a les puntes de treball. “El estar dins d’un clúster ens facilita trobar mà d’obra especialitzada i maquinària puntera en moments de molta faena. Això ens permet ser competitius i poder atendre la demanda del mercat”.

El polític valencianista va recordar que la inversió del govern valencià en matèria de foment de la indústria tèxtil no supera els dos milions d’euros. “A causa de la falta d’un adequat finançament no se pot atendre com cal a sectors productius com el nostre que generen ocupació i riquesa per a la ciutadania”, va matisar Càndid Penalba. Al mateix temps, l’empresari va destacar que altres territoris, com és el cas del País Basc, invertixen milers de milions d’euros en matèria d’investigació i innovació de les seues indústries, una faena que segons va assegurar, “els permet ser molt més competitius i tindre un mercat ample que els dóna les taxes més baixes de desocupació de tota Espanya”.

Així, des de Demòcrates Valencians (DV) s’ha tornat a reclamar a la Generalitat Valenciana una millor gestió dels recursos públics per a que se potencien els clústers valencians i se connecten totes estes àrees industrials especialitzades.

Càndid Penalba, vicepresident de Demòcrates Valencians (DV)