Demòcrates Valencians reclama al Consell la baixada de la barrera electoral

Demòcrates Valencians reclama al Consell la baixada de la barrera electoral

Demòcrates Valencians (DV) ha demanat al Consell de la Generalitat l’acceleració de la reforma necessària per a baixar la barrera electoral valenciana, del 5% al 3%. DV recorda que la legislació electoral valenciana actual és una de les més restrictives de tot l’Estat i que impedix una correcta representativitat del vot dels ciutadans valencians.

Des de Demòcrates han criticat que Compromís, un partit que tradicionalment ha defés la baixada de la barrera electoral, no estiga agilitzant els tràmits necessaris per a que en les pròximes eleccions la reforma electoral valenciana siga una realitat.

En este senti, el secretari d’organització de Demòcrates, Sandre Llopis, ha carregat durament contra el que considera una “paràlisi” del Consell en matèria de reformes estructurals i un “incompliment d’una demanda històrica del valencianisme”. Igualment, Llopis ha assegurat que, “Compromís ja no parla tant de la baixada de la barrera electoral perquè no els convé”.

El partit centrista ha demanat que s’agilitzen la reforma de la Llei Electoral Valenciana per a garantir una millor representació dels votants i per impedir que milers de ciutadans es queden sense veu en Les Corts.

Demòcrates Valencians assegura que la nova Llei Electoral s’ha de fer pensant en una millor representació i no en funció dels càlculs electorals de cada partit. “No seria acceptable no tindre una nova norma electoral en 2019 perquè els partits han avantposat els seus interessos electorals per damunt d’una qüestió que és de justícia i de trellat”, matisa el representant demòcrata Sandre Llopis.