Demòcrates Valencians es reunix amb el PVI i demana augmentar la freqüència dels trens regionals

Demòcrates Valencians es reunix amb el PVI i demana augmentar la freqüència dels trens regionals

Demòcrates Valencians (DV), amb les informacions facilitades pel Partit Vinaròs Independent (PVI), ha demanat al Ministeri de Foment l’augment de la freqüència dels trens regionals que unixen Tortosa i València i que fan parada en Vinaròs, Benicarló, Alcalà, i altres localitats de la Plana.

Segons han denunciat els dos partits, actualment la situació genera que hi haja situacions d’aglomeracions i que es generen molèsties als usuaris que han d’adaptar-se massa a uns trens que són, pel seu horari, difícilment accessibles. Actualment es generen problemes d’aglomeracions, especialment els dilluns i els divendres, quan els estudiants tenen que desplaçar-se per a arribar als seus llocs d’estudi.

El PVI, que porta anys reivindicant estes infraestructures ha posat l’accent en la necessitat de doblar els combois en els dies d’aglomeració per tal evitar les situacions límit que es produïxen, així com en la necessitat de reduir la disparitat de preus entre els bitllets de trens regionals respecte dels de rodalies.

En este sentit, el PVI demana un mínim de sis trens al dia per a anar en les dos direccions i la participació de la Generalitat en el finançament d’estes freqüències en base a l’obligació de vertebració del territori valencià que té.  L’objectiu del partit és, al més curt termini possible substituir els trens regionals per altres de rodalies.

Per la seua banda, Demòcrates Valencians ha reclamat la cessió de les competències en matèria de rodalies, i també d’esta classe de trens regionals, al Estado. En paraules del secretari general de Demòcrates, Roger Mira, “hem de reclamar, sense vacil·lacions, unes infraestructures dignes per als ciutadans del nord del territori. No té trellat que coste més temps anar de Vinaròs a València, que de València a Madrid”.

Demòcrates Valencians ha exigit, en les últimes setmanes, millores en infraestructures que considera, ‘clau’ per al desenvolupament de l’economia valenciana, com ara bé pot ser el Corredor Mediterrani, o trens que connecten les ciutats de Gandia, Oliva i Dénia, les rodalies de l’entorn de l’Altet o la millora en les que duen a Castelló.